Focus op feedback

Focus op feedback

Persoonlijke ontwikkeling en teamontwikkeling: dit is onmogelijk zonder feedback. Geen team kan optimaal samenwerken als er alleen maar wordt gezegd wat prettig is om te horen.

Het probleem met de huidige feedbackcultuur is alleen dat het tweeslachtig is. De intentie is altijd wel professioneel, maar het wordt desondanks toch  vaak als persoonlijk ervaren. Om dat te vermijden verpakken we feedback in omzichtig taalgebruik. Alles om de ander maar niet te kwetsen.

Daarom benaderen we feedback geven net iets anders.

Vanuit onze rollenbenadering is feedback nooit gericht op de persoon, maar altijd op de professionele rol. Wat jij of ik persoonlijk ergens van vinden is meestal niet zo relevant. Het gaat erom wat er vanuit onze rol gezegd moet worden.

Feedback geven en ontvangen gebeurt tussen rollen.

Echt goede feedback is gebaseerd op afspraken en spelregels. Vaak zijn die er niet. Dan val je automatisch terug op hoe jij denkt hoe het hoort. Daarom is onze focus op feedback als volgt:

  1. Bepaal in welke rollen jullie als team samenwerken
  2. Maak spelregels en afspraken per rol
  3. Geef en ontvang feedback per rol

De feedbackdrempel verlagen

Als je niet gewend bent om feedback te geven en ontvangen, kan het vanuit de oude feedbackcultuur nogal confronterend zijn. Om de feedbackdempel te verlagen en een goede overgang te krijgen naar de nieuwe feedbackcultuur, werken we daarom ook graag met feedbackapps.1Er zijn verschillende feedbackapps. Wij werken graag met Impraise.. Belangrijke opmerking bij alle apps: we zien alle apps als een middel. We voeren daarom nooit apps in omdat het kan, maar alleen omdat het een goede aanvulling is om onze focus op feedback te realiseren in de praktijk.

Verder praten over onze visie op feedback?

Bel of mail ons voor een goed gesprek over feedback en onze rollenbenadering. Vul onderstaand formulier in, dan bellen we je terug.

Voornaam: *

Tussenvoegsel:

Achternaam: *

Telefoon:

E-mailadres: *

Bericht: *

Notes:
  1. Er zijn verschillende feedbackapps. Wij werken graag met Impraise.